Selecteer een pagina

Bestuur

Stichting Rookvrije generatie Midden-Groningen is in 2020 opgezet door drie inwoners van deze gemeente. Dagelijks ervaren wij in de praktijk de negatieve invloed van roken op mensen. Samen met u willen wij daar verandering in brengen.

Wie we zijn kunt u hier lezen of bekijk de filmpjes.

Jan van der Tuin

voorzitter

Ik ben Jan van der Tuin en ik ben 25 jaar huisarts geweest in Hoogezand-Sappemeer. Ik heb in mijn werk veel patiënten gezien en begeleid tijdens hun ernstige ziekte opgelopen door het roken.

In onze (nieuwe) gemeente Midden-Groningen werken heel veel mensen op allerlei terreinen met enthousiasme aan de gezondheid en welzijn van haar inwoners.  Niemand wil eigenlijk dat we dit traject moeten begeleiden, tijdens ziekte of tijdens stervensproces; we willen het wel, maar we willen niet dat dit moet, dat dit nog kan, dat dit nog bestaat.

In deze video leg ik uit waarom ik me inzet voor een rookvrije generatie.

 

Ingrid Drent

secretaris

Ik ben Ingrid Drent, directeur van de deelscholen praktijkonderwijs en het vmbo van het dr.Aletta Jacobs College. In het filmpje vertel ik waarom ik me inzet voor de Stichting Rookvrije generatie Midden-Groningen.

Goeman Kranenborg

penningmeester

Ik ben Goeman Kranenborg en ik ben apotheker in Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer. Meer dan 30 jaar geleden volgde ik mijn vader op, die ook apotheker in Hoogezand was.

Als apotheker zie ik de vele schadelijke gevolgen van het roken, zoals longschade, hoge bloeddruk en verschillende vormen van kanker, dagelijks voorbij komen.

Ik hoop dat we de komende generaties deze ellende kunnen besparen door in te zetten op het niet-starten met roken.

In dit filmpje stel ik mezelf kort voor:

 

Shares
Share This